TOP proizvodi

Pravilno osvijetlite dom

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Pravilno osvijetlite dom Pravilno osvijetlite dom
Možda ni ne znate da imate loše osvjetljenje, ali ako prepoznajete simptome: glavobolja i umorne oči ili frustracija jer ne možete vidjeti potpuno što radite (npr. u kuhinji), svađe u spavaćoj sobi čiji je red da se ustane i ugasi svjetlo, onda imate.

Dobro osvjetljenje bi trebalo pomoći da se u domu osjećate udobno, zadovoljno i da vam dom izgleda čišće.

Ključ dobrog osvjetljenja je napraviti fleksibilno osvjetljenje koje se može mijenjati ovisno o dobi dana i svrsi korištenja prostorije. Trebali biste samo jednim ili s dva klika svijetlu sobu u kojoj ste završavali posao moći pretvoriti u prostoriju prigodnu za romantičnu večeru. To ćete lako postići pravilnim rasporedom lampi i lustera. Ali ipak, o prirodnom svjetlu, odnosno, onom koje dolazi kroz prozor ovisi temeljna namjena prostorije. Jer umjetne svjetiljke rijetko mogu ispraviti nedostatke nepravilnog rasporeda prozora. Zbog toga obratite pažnju s koje vam strane dolazi prirodno svjetlo i prema tome namijenite prostoriju određenoj svrsi.

Prozor prema sjeveru - Ova je prostorija tamna i vjerojatno najhladnija prostorija u stanu. Umjetnici je vole izabrati za svoj studio, jer u njoj nema blještavila i daje prirodni ton bojama.

Prozor prema istoku – U njoj će vas zabljesnuti jutarnje svjetlo, ali nećete vidjeti sunce tijekom ostatka dana. U njoj je potrebno koristiti umjetne svjetiljke koje biste trebali postaviti na sjevernu stranu prostorije. Idealna za spavaću sobu, posebno budite li se rano u jutro.

Prozor prema jugu – Tu je toplo i ugodno svjetlo cijeli dan, iako se njegova jačina mijenja ovisno o godišnjem dobu. Ova prostorija neka vam bude kuhinja, dnevni boravak ili radna soba. Uglavnom prostorija u kojoj provodite dosta vremena. Pripazite samo da vam sunce ne udara direktno u ekrane, monitor, televizor i sl.

Prozor prema zapadu – Zrake će vam ulaziti u ovu prostoriju u najtoplijem dijelu dana. Mrzit ćete je ljeti. Ali zbog toga je idealna za večernje romantične ugođaje. Također bi idealno bilo ovu prostoriju pretvoriti u terasu prozorom preko cijelog zida.
Pročitano 2960 puta

Ne zaobravite...

Pratite nas na društvenim mrežama ne propustite naše novosti...
youtube
Naše kupce je interesiralo i ovo...
La CasaSalon namještaja - LateranKarcher.hr
Lateran Agro - Poljoprivredna mehanizacijaLely Astronaut A4 - Roboti za automatsku mužnju krava

Savjeti za uređenje....

... Vašeg doma.

Naš stručan tim je tu da Vam pomogne u predlaganju i dizajniranju Vašeg prostora...

Savjeti za uređenje Vašeg doma
Kontaktirajte nas ili pročitajte članke vezane za uređenje doma...

Jela 3D Planer

Preuzmite besplatno naš program za planiranje interijera klikom na logo Jela 3D planera.
Jela 3D Planer